top of page

Bebekler için Nefes nasıl uygulanır? 

Yeni doğmuş bebeklerde nefes çok başarılı olmaktadır. Bebeklerde kullandığımız teknik şöyledir. İlk önce bebeğin ruhu ile temasa geçip çalışmak için izin istemeliyiz. Daha sonra kusursuz seansı çağırıp ruhsal destek talebinde bulunmalıyız. Bebeği, karın bölgesinin her iki tarafına bir veya iki parmak yerleştirecek şekilde tutmalıyız. Böylece nefesi solunum sisteminin alt bölümüne getiren elektrik devresi oluşturulmaktadır. Nefesi içeri aldıklarında karın yükselip, nefes verdiklerinde düşer. Bebeğin nefes hızı bizimkinden daha hızlı olduğundan ona uyum sağlamalıyız. Uzun sürmeden, bebeğin doğum ve diğer baskılandırılmış travmalarının çözülmesine olanak verecek şekilde nefes harekete geçer. Alt solunum sistemi açıldıktan sonra, yeni doğmuş bebeklerin çoğunda daha iyi sindirim, rahatlama ve daha iyi bir uyku düzeni oluşacaktır. 

Fazla ağlayan bir çocuğu rahatlatmak açısından Nefes’in yararları nelerdir? 

Hissedilmeyen veya ifade edilmeyen duygular; dış sorunlar veya hastalıklar şeklinde kendini gösteren iç zararlar oluşturur. Nefes’te; genç veya yaşlı olsun tüm bireyleri; seanslar sırasında veya hayat akışında tüm duygularını geldiği gibi ifade etmeye özendirmekteyiz. Duygular ortaya çıktığında; enerji düzenlerini değiştirerek çözüm bulmak için, bunların arasından nasıl nefes almaları veya ses vermeleri gerektiğini göstermekteyiz. 

Çocuklarla çalışırken, onların kendilerini nasıl hissettiklerini gözlemleyin ve onların hislerini anladığımızı ve bu hislerin ifade edilmesinin doğru olduğunu vurgulayın. Diğer seçenek ise; bu duyguların doğru olmadığı ve onların baskılanması gerektiğidir. Böyle yapılırsa, bu duygular bilinçaltında saklanır ve gelecekteki hastalıklar için olası sorunları oluşturur. Çocuklara şunları söyleyin, ‘duygularını hissetmen uygundur’, ‘hissettiğin acının sesini çıkar’, ‘ifade etmek iyidir’. Bu durumlarda, içerde baskılandırmaktansa duyguların hemen işlenmesi çok iyileştirici olur. Bazen, iyileşme sessiz ve düzgün olmaz aksine ifade edilmesi gereken derin duygulardan oluşur. Tonlama ve nefes ile bu duyguların enerji değişimi sağlanabilir.

 

bottom of page