Bu nefes tekniği; LaMaze, LeBoyer veya hamile kadınlara öğretilen diğer nefes teknikleri ile karşılaştırılabilir mi?
Evet, standart yöntemleri öğrenen kadınlardan çoğu; Nefes’e özgü tam diyafragmatik nefes kullanımını doğum sürecinin çoğunda yararlı bulmaktadır. Nefes’in yararları; doğum sırasındaki acı ve korkudan ileriye gitmektedir. Kasılmaların şiddetini bütünleştirerek, nefesi itmek ve gerginleşmek yerine, annenin; doğum enerjileriyle daha bilinçli bir şekilde çalışmasını sağlar.
Bebeklerine ve kendilerine olası en sevgi dolu ve eğlenceli doğum deneyimini vermek için, hamile kadınlar açısından Nefes kesinlikle uygulanması gereken bir olgudur. Daha fazla oksijen seviyesine ulaşabildikleri için birçok hamile kadın bebeklerinin daha sağlıklı olduğu düşüncesindedir. Kadınlar, doğmamış bebekleriyle daha fazla bir bağlılık ve iletişim duygusu tarif ederler. Diğerleri ise, bebeklerini dünyaya getirirken bunu daha bilinçli bir şekilde yaptıklarına inanırlar. Ebeveyn olmaya geçiş daha az stresli olur ve bunu yaparken görülen yoğun talepler daha dengeli ve sevgi dolu bir şekilde karşılanır.
3 aylık hamile bir bayanda seans sonrasındaki gün kanama görüldü. Doktoru, yatış konumunun, bebeğe giden önemli bir kan akımını kestiğini ve seanslara son vermesi gerektiğini söyledi. Bu doğru mudur?
3 aylık bir bebek, bir şeftaliden daha küçük olup, herhangi bir kan akımının kesilebileceği düşünülmemektedir. 5 aydan sonrasında böyle bir olasılık değerlendirilebilir. Bundan sonrasında hamile bayanlar için uygulanabilecek ne iyi konum; rahatlık için destek sağlama ve damarların baskılanmamasıdır. Baskı olsa bile herhangi bir kanama oluşmaz. Bunun bir detoks olduğu kanısındayım; eski kanın temizlenmesi olup endişelenecek bir şey bulunmamaktadır. Nefes; bebeğe veya anneye herhangi bir zarar vermez. Çeşitli nedenlerden ötürü, hamile bayanların Nefes uygulamasını doğru buluyorum, doğum travmalarından kurtulmalarına yol açmakta, ayrıca bebeğe daha fazla oksijen, daha iyi enerji akımı ve besinler gitmesini sağlamaktadır. Doktorun bu kadar az bilgisi olduğu konusunda ise üzgünüm.
Kişi, 8 aylık hamiledir. Nefes’e son verme zamanı nedir? Ayrıca bu dönemde nelere dikkat etmek gerekir?
8 aylık hamile bir bayanın nefes alması sorun yaratmaz. Fakat aşırı ilaç kullanımı geçmişinin olmaması gerekmektedir, aksi halde bu toksinler seans sırasında bebeğe geçebilir. Ayrıca en az 60 derecelik bir açıyla desteklendiğinden emin olunuz, böylece bebeğin ağırlığı bir damar üzerine binmez. Bundan başka, karın bölgesinde vücut haritası yapılmamalıdır, buna karşın o bölgelerde az miktarda baskı uygulanabilir. Omuz noktaları veya alt iç bacak kısımları; kasılmalara neden olabileceğinden ötürü vücut haritasına dahil edilmemelidir. Bu devreye kadar nefes almak; bebekle ilişkiye geçmek için eşsiz bir yöntemdir ve yaklaşmakta olan doğum ve ebeveynlikle ilgili korkuları da ortadan kaldırmaya yardım eder.